请登录

登录后更精彩...

澤尻藏毒

中级会员

日本女星澤尻英龍華昨日驚傳涉毒遭警方拘捕,警方在她的寓所搜出疑是搖頭丸的迷幻藥,澤尻被捕後,她的廣告即時被抽起,
而拍攝中的新劇亦面臨易角,倘若涉事屬實,其演藝事業隨時玩完!

現年33歲的澤尻英龍華,演藝事業大起大跌,憑日劇《一公升的眼淚》走紅的她,近日事業由谷底反彈之際,昨日卻驚爆涉毒被捕,
消息震驚藝能界!

據警方表示,由於接獲線報指澤尻可能持有違禁藥物,昨日上午8時半到澤尻位於東京目黑區的寓所內搜查,在飾物箱內搜出兩粒有
白色粉末的膠囊,約0.09公克,疑是俗稱搖頭丸的迷幻藥粉末,澤尻當時亦承認該物品屬她所有,經鑑定後,其中一粒確認含有毒品,
當時澤尻的母親亦在現場。

中级会员

明天送檢

警方透露,檢驗過澤尻的尿液後呈陰性,目前尚未掌握澤尻是否有使用以及獲得搖頭丸的渠道,將根據她的手提電話作進一步調查。
而澤尻在東京都千代田區的警署總部接受調查後,昨晚7時左右,警方用車將她轉往有女性拘留設施的東京灣岸警署,並於明天送檢。
而TBS電視台即日播出前晚拍到澤尻到涉谷夜店夜蒲的短片,只見她蒲至清晨才回家。

涉毒醜聞爆出後,澤尻的廣告即時遭殃,最近她與女星泉里香為招聘公司拍攝新廣告,公開才一天即被抽起,而澤尻代言的多個廣告亦被下架。

中级会员

另外,明年1月開播的NHK大河劇《麒麟來了》,澤尻正進行拍攝,她在劇中飾演戰國時代武將織田信長的妻子濃姬,目前NHK正急謀對策,
不排除易角。至於澤尻主演的電影《人間失格:太宰治和他的女人》仍在日本上映,發行商表示正商議如何處理。澤尻被捕消息公開後,
「澤尻英龍華」成為日本雅虎的熱門搜尋字,不少網民對消息感驚訝,完全不敢相信。

前夫指有前科

其實澤尻吸毒早有傳聞,2012年她復出主演電影《整容天后》,日本雜誌《周刊文春》就趁機爆料,指澤尻因驗出血液呈陽性反應證實吸毒,
被前事務所解僱,而她的前夫高城剛亦承認澤尻吸食大麻被炒魷,但澤尻隨即否認有關指控。

中级会员

今次都幾難返身

金牌会员

昨天我睡街,我估唔到,那樣既情況出現,逼到我未來可能日日都要睡街了,唔知幾時會出事。

我因為那樣的情況出現,我好失意,所以就同野貓玩,之後俾抓親,然後睇醫生,冇打狂犬針,但打了破傷風針,那個好馬虎的既護士,沒有依照一般既醫療手則,連手套都唔戴,我就要求,因為要戴手套,佢就事旦將針和棉花周圍擺,我都唔知會否因為今次得到傳染性病毒。佢連傷口都唔想同我洗。我都言懶惰真係一個好大既禍害,奈何我冇辦法。

我有將以上事求問B,但係B如故,如叫我怎樣,佢會幫我,不過要睇佢得閒冇,之後我再打兩次電話俾佢,但係佢都冇回覆。我算係非常陰功慘咁求問所有,但係冇一個幫我。我就求問A,A仗義幫我,但係都係解決唔到以上既情況。

金牌会员

我本身無論怎樣,都沒辦法透過自己既方法解決以上既問題,之後我又可能因失意撞到頭,諗諗下目前只有睡街。
睡街後避免到以上,睡得著好幾小時。

假如唔論報應,以上又係俾人害,我發夢到冇諗到,以上導致我,唔知點算,因為以上係因為地緣、貧窮,皆因懶惰、寧願吸煙等等都唔解決問題,只有便賣可見既野,就應該可以解決問題,但係因為智商問題,選擇一條害己害人極度愚蠢既方法。
孟母三遷,假如我唔係都係因為貧窮,我一定會遠離以上的。

金牌会员

因為地緣既關係,我早已冇能為力,咁樣搞法,我已經風險了那支破傷風針,因為咁樣得到傳染性病毒,我只有一條路,就係尋死而已。
所謂:適者生存,諗唔到縱使孤獨終老,有好死都算,我真的發夢都冇諗到,會出現咁既問題,係我沒辦法忍受,因為長期那樣,會神經衰弱,然後精神病的,佢們自己本身都係受害者,但係因為智商、知識、教育……,導致所謂既俾逼。

真的係你死你既事,你既選擇,可以講你知道對唔住心,但係同魔鬼一樣,心地惡毒,做咪一D害人害己,只係自私自利諗到解決到自己目前既情況,冇諗到其他無辜俾害人事物。
我做唔到孟母三遷,都選擇睡街,可見係幾咁難頂和嚴重,但係所有都係話知我死,唔理會我了,我面對咁樣既國家,處於咁既地緣,我幾肯定我等等前世今生唔知做過咩陰功事。

金牌会员

命就得一條,原來係真的,當六神無主,要解決當前既問題,在冇辦法既情況,只能接受那些冇跟醫療手則既野,這如同B告知我,好多人冇飯食都係食垃圾桶既食物,佢們一樣唔覺健康有問題;其他就告知我,當冇辦法既時候,你可以唔接受和忍受;A都係咁樣告知我,佢等等都係忍受過好多,所以佢都告知,佢唔想出世。

以上係掙扎求存,我一樣,不過真的頂唔順,死真的唔比活著可怕。

A仲有告知我,B和其他唔睬我,有一個原因,因為我唔靚女。
其他係佢們都一樣怕事、怕受傷、怕死……,同咪我真的同佢們非親非故的。

金牌会员

其他人,真的冇遇到那樣荒謬既事,雖然同係地緣,但係點解我等等咁陰功慘,我歸咎於,可能同我有關,或我本身,真的在前世今生做過好陰功既事,不然怎會有那樣既不幸,未算最不幸,但係我既承受能力本身真的好低,我真的好討厭,俾人害,但係我真的避免唔到。

其他又告知我,那係上天對佢既考驗,佢就告知我,那係上天俾我既考驗。我就告知佢:可以的話,我根本唔想遇到咁既人、咁既事,我根本唔想考驗。

我之前唔勿不冇後,我有信心,我應該唔到得傳染性病毒的,但係我既信心開始動搖了,因為整體既醫療質素實在低到好差;而整體人民既質素、個智商低、懶惰……真係一個禍害。

雖然我一樣係以上既一份子,一樣貧窮、智商低、懶惰……,但係我真的冇做好惡既事、害人害到那樣既程度。

金牌会员

那樣既行為,係實在太過份,而自己知道錯都要繼續做真係心地惡毒。
有衡量過真的太惡既選擇唔做,呢D仲係心地還可以。
世人認為一句對唔住就大曬,我一樣一句對唔住,然後害到你有咁慘得咁慘,可以冇?
唔好告知咩係有心冇心。有心惡毒和冇心惡毒,一樣可以好惡毒,皆因果心既要求係教有心善良、用心善良……,係真的要怎樣個心,使個心善良的,唔咁樣維護,就多係落得惡毒。