请登录

登录后更精彩...
楼主: newnew

特別係風月和青青要入來睇下貼。

金牌会员

發火。因為舊人太多錢,又孤寒,因此縱使俾tap都冇問題,情況係,舊人,明白做人的痛苦,應該唔想再受輪迴之苦。tap就多數要再輪迴,我好著相咁認為,tap咁樣的,又要搞到輪迴,真係蝕到扑。那個大婆變小三,我最感到唔ok的,係最毒婦人心,佢主要因為錢而冇諗到佢老公既健康。這裡冇寫到詳細,因為我在留貼,話佢點樣點樣後,我就遇到報應事,拿棍三天去吵。

在我觀點,假如你出家,你跟到好既師父,我覺得個師父等等會馴化到你。你既家人、女朋友等等,唔一定馴化到你,但你脾氣真的好火,你咁有錢,應該比一般人好,但會那樣的……。情況係,佢又像咩都道理都明白。
我好多時候,都有口話人,冇口話自己,但我都冇想干涉、唔係因為你唔tap我、妒忌……之類,我覺得,而係就像盲點。你唔諗呢d冇

金牌会员

謂野,冇建設既野……,咁你同你女朋友常常一齊的話,食咩?你既伴侶係真的會影響你,就像,之前論壇都有,佢既老公一唔聽佢話,就煮d咁既野,佢老公唔適合食,之後就會小病小痛,但應該無礙。我既意思,就像一個咁大脾氣咁火既人,你對任何都一樣,你既伴侶等等會影響到你,越來越火,又或者冇咁火了。你女朋友既職業應該講咪道理,冇,咪因多係諗錢,若道理有常講的話,我覺得會好d。
不過,係真的好難改,我自己都好暴,好快就生角……,但係我覺得好過像鵪鶉般,冇人敢唔出聲,得d狗仗義聲援,我都在那,只係諗唔到,真係仗義每多屠狗輩,我有心情時都會諗咒俾動物聽,我覺得牠們一下世應該好大機會投生做人了。我ok的話,都有講解我所感

金牌会员

到的,可能好多人認為我寂寞到痴線了,但係我聽聞了放生,剛好拾東西時,好像有本佛經關於放生,但我應該未睇。就係唔知係發生天災,所以我東西損了些,所有我的佛經得幾本,一些應該丟了,只係我斷捨離唔到所有東西。我就諗返,之前的聽聞,就算係學佛都唔能太過急,我就睇下漸漸能否斷捨離曬d東西。好多回憶,之前應該好開心,依家好苦惱,好多我都好鍾意,依家都係。就係唔應該買等動,但係冇那些東西,我可能零吸收,我覺得如何是否,我從那些東西裡,一樣有是否一些東西。搞搞下,就有我了,著相言,好失敗,我忍唔住問去了解下,本黎呢個舊人我係像佢一樣,佢咁樣,我咁樣。事關佢叻我好多,錢多我好多等等,我邊有資格,結果,

金牌会员

鬧得火滾,我仲好開心地,對唔住、對唔住……,因為我察覺唔到佢火起,就係之前的頂,已經話過我,我要察覺人。在現場我應該都冇察覺人的,至俾人鬧或者整,我才會知,原來唔問得,亦唔講得。其實寫寫下,雖然意見不合,但係親但疏個心量應該幾大,所以我用佛人所講的,告知佢,因為剛在哪裡好親但疏有聽到那一小段情節,我就想親但疏唔單止局限於個杯,仲會去到如游泳池、大海……,講講下,我又來點解水那樣……。舊人麼都知,所以我今回多聽,但聽聽下,我既問題就一堆了,一個接一個,東跳下,西跳下,其實真係冇

金牌会员

麼人頂得順,咁,我又冇言我既主觀,只係點解一個咁一個咁,唔係分化等等,而係我叫舊人,自己想做麼,問下醫生、同人講比較好,雖然舊人好叻,但我係冇,有的話,我都好想有人同我講講的,我覺得有人同我講講,係唔同d,唔係咩都上網、睇書等等搵到的。佛人叫人唔好攀緣,但係呢家咁現實咁勢利,冇利益,邊個俾你攀緣。你要攀都攀唔到。又或者攀攀下,唔想攀了,攀唔攀和其他等等,唔一定成就佛道。好多人冇結婚生仔囡,出家了,都未必能涅槃,因此唔出家,做到,係真的好難得。咁我都係認為,做唔到,都唔能自欺欺人,通常扮又好,咩都好,佛人好開心、脾氣好好……。只理自己,唔理人,那樣咪係做緊人。咩都難,其實學佛都好難。假如我有佛心就好了,就係有菩薩心腸的話,只少我唔會睇唔開……。

金牌会员

寫寫我都驚驚,蠻夷好像camera了我,我有俾蠻夷激怒,所以有用棍敲,其實開頭我拿棍係保護自己,和我叫極佢們都唔出黎。我俾激怒時再敲,是因那副嘴臉,我在敲問,你明明咩係吵鬧聲、你明唔明人的感受……。情況係我冇打傷人,我覺得先撩者賤,不過在蠻夷國,有咩都話,我係死硬。我一面問,一樣解決、一面講道理,只不過我手持棍,示範俾蠻夷睇,咩係影響人,蠻夷都像那副德性。今天第二邊有問題,我冇帶棍,但明明家中有人,叫極都唔出黎,然後有蠻夷女回家碰到正,我都告知我既情況,之前我寫過信俾佢們,但冇效。
我最頂唔順,仲有蠻夷唱歌、蠻夷播歌……。我真的幾冇腦、衝動……,若要計,第一邊蠻夷加咪今次,一共整了我5次,我寫下,
塗我的神位(那條龍俾佢塗)、車胎……。(我搵開示開解我,其實開示係修車人)

金牌会员

之我我裝修透過11,搵到15,11應該機械人、打鐵人,裝修我的舊居。
因為11使我感動,所以我接觸返親但疏(我既大舅舅)。(其實舊人都有曾使我好感動,所以我咪要多謝返佢……。)

之後11晚上-6早上發出超吵聲音。(我睡街,我大舅舅問小舅舅和小舅舅的老婆等等,我就唔使睡街一晚,之後我覺得冇事了,就回舊居。)

之後年初二深夜,又黎一次,我就帶棍敲蠻夷,一受影響鄰居雖不鵪鶉,但唔識講蠻夷文,仲一路食煙。

之後後面因為有煙,唔止第一邊的人,不過我再搵11……,再裝修我的舊居。

每天都有一人呼叫蠻夷其中一個成員。
(我覺得好滋擾,所以叫到就同蠻夷父親講,冇帶棍。)

金牌会员

平時蠻夷唱歌,我已經死忍,趁以上機會都唔告知,因為我覺得可能過份,那是人的家。

今回應該係蠻夷父親在做廣播,其中一個成員蠻夷有用一種機械,按就發出一種聲。
(我帶棍三天,要到三天下午吵,都唔知解決到冇。)

平時蠻夷唱歌、依家又播放蠻夷歌。

之前至依家第一邊的蠻夷們,門壞了,開門就聽到,一早至深夜,電單車出出入入,一間小居,應該10個往來,好滋擾。

不過以上發生之際,第二邊,一早至深夜,間中就有像如電般的聲,我今天去講,蠻夷好像對噪音冇感的,好頂的順。

(我唔能寫得太詳細係咩,免得有樣學樣。)

其他冇影響、滋擾到我,我就唔寫,就係通常都係咁既習性,龍的傳人都有,好像我叫龍的傳人但唔好在哪裡吸煙一樣冇效。

金牌会员

之前一樣有蠻夷,但係那個蠻夷頂多吸煙問題,冇咩大問題。
之後,我既惡報應來了,發生以上聞所未聞的。
一些係普遍上會發生的,所以在蠻夷國安居,除了錢,好多時候應該關報應事。

從我塊臉上,我睇到自己越來越唔開心。
我鍾意清靜。平時已經避免不了魔音,第一邊的蠻夷一樣好鍾意魔音,因為太近,所以好難頂。
第二邊如雷那樣的聲,我心口好像唔舒服,我睡唔好,我認為好深深夜才得安寧。
定時定後的魔音,雖然好抗拒,但接受習慣,但以上時間不定時,所以好難頂。

金牌会员

我和小舅舅冇講話了好耐,都係大舅舅主動搵我。
大舅舅已經好唔話得,但係我覺得大舅舅本身都好陰功慘的。
我係想透過大舅舅租借小舅舅一間房連廁所,但係大舅舅有叫了小舅舅女家的一個男親戚住其中一間。
我的大舅舅應該都會入住套房。
咁我係要同呢個共用廁所,呢個男親戚雖然年紀大,但係我比較OK 15咁樣的與我為鄰。呢個男親戚至少好四味其中一味等等。
廚房等等應該不能用,有小舅舅女家的一個女親戚。
以上的我全部都算係知道係麼水。
大舅舅雖言唔使,但都有言租的字眼等等。