请登录

登录后更精彩...

妳買了「普通外科口罩」有冇圖?

金牌会员

我仲未買到口罩,又正在???國國的口罩。我應該有可能買到中國貨,但係我要的,我認為應該有可能買到的,但係那藥行冇了消息,我推估到一些原因。

唔知之前買了中國口罩既,你仲在冇?那個盒係寫「普通外科口罩」?要妳拍照應該好難,但係若可能,妳再睇睇個盒係咪寫「普通外科口罩」,仲有咩資料等等?
謝謝。

「打電話去問,唔係n94,普通外科口罩

我買住兩盒存住貨先。。
費事冇起上嚟」

金牌会员

其實妳都有影過妳戴既澳門政府口罩,我記得好像有個Logo。咩名?我印象中,唔像妳所寫既好薄。

之前應該係印尼產的,之後係咪用了中國產的。

應該係冇盒的,散裝,妳知道,假如依家澳門政府用中國產的口罩,佢既盒既名寫咩字眼?

金牌会员

其實因為我害怕寄失,所以我打算親身去藥行買,但係若係那樣類的中國貨,我可能買散的6片就算了,因為那唔係我想買的,加上我推估出那樣的原因下,所以我要的,應該唔可能在那藥行買到。
又或者因為某些情況,我一樣買一盒,不過自己散裝,最後自己留6-10片。
假如透過郵寄,我覺得要博,可能蝕曬。

咁我當然感到妳多數會???我,我係想得到多d現實資料參考下,這包括,縱使係全部人戴???的口罩,包括DIY紙巾口罩,都唔會出現大規模感染?假如大部份,有用???包住個口鼻,應該冇中,那樣我去藥行買事旦的中國貨,可能好過DIY少少,而有機會冇中。

金牌会员

情況係,一些國戴可洗既口罩,其確診目前算係高;而一些國都應該有戴至少DIY口罩,確診一樣高,所以我好???。香港澳門戴既至少唔係DIY口罩,所以我感到,在冇辦法之下,事旦中國貨好過DIY貨。我要的遲早冇貨,問題係我之前既信已經遺失了,加上一些新聞,所以我唔敢博,而假如我推估得正確的話,那藥行唔可能買到我想要的了。其他既藥行,應該連口罩都唔會拿黎買。

我仲有少少口罩,應該捱唔到明年,我要既,買唔到,但係其他人買到。我買唔落手,或者可以咁寫,我想戴我想戴的。明知,都要在無奈中局住,不過買唔到仲弊。藥行都係商行。真的像天下烏鴉一樣黑。

金牌会员

藥行戴咩,我未去,但係可能有戴半個血敵子,會遮住了牌子,不過我推估出,應該就係我想要的,因為之前這藥行有賣過,不過好快就賣曬了。係,前線需要,但係驚驚既我,都一樣需要。

都唔係嫌三嫌四,而係我要我要的。

金牌会员

妳仲在,唔要貼黎等我研究下?
其實我覺得綁耳式既好D,情況就像因為麻煩,所以放棄可能好D之貪圖方便。
博就像一種準備的犧牲。

金牌会员

就像有回禮了。謝謝貼貼寫寫。

https://www.youtube.com/watch?v=oXMV2RBQwiY
IN-GRID - Tu Es Foutu [OFFICIAL VIDEO HD]

https://www.youtube.com/watch?v=L5jBOxjOskg
IN-GRID - In Tango (Official Video)

金牌会员

個圖load得好慢,我睇唔到,但係我估係出自「珠整治鴨涌河成生態廊」
鴨涌河屬粵澳兩地界河,全長二點三公里,多年來淤泥淤積、雜草叢生,常有污水直排,黑臭情況較為嚴重,前幾年在河口水域還頻繁發生死魚現象,兩岸居民深受困擾,但由於該河位置特殊,整治工作一直進展緩慢。

我唔明,但係「印度恆河」因為病毒其汙染少了500%,乾淨左好多,假如依家佛祖飲和沖涼某段恆河應該冇咩。

金牌会员

我係睇d人寫,就像泳池,唔係人人接受到;而應該都像屈原,好像有海葬恆河。地緣唔同,好難同比。

我唔認同。健康唔係醫生俾的,因此健康就像一種福份和神力賜及的。只要停止汙染,咩都唔使做,恆河就像自然恢復原貌。這就像開示了,假如妄心,怎樣降伏,或者就係靜止,而純心本在。

以下呢首應該係不安,但係聽了之後,又幾能暫忘不安。真係要去面對時,點會唔怕。我之前14日唔出去,之後16日,今次可能21日都唔出去,我應該試過14日唔出去,但係好難頂,不過當怕時,真的可能出現一種打死都唔出。假如係自己感既開示,就像為自己而怕,不可貴;可貴的,就像依家恆河既龜早晚都上黎產卵,比之前多好多。

https://www.youtube.com/watch?v=C9F6xQli11Q
Inconsolable - Julie Zenatti