最新帖子

最新回覆

YOUTUBE FLASH CODE 影片分享教學

YOUTUBE FLASH CODE 影片分享教學

以下用 youtube 為例, 但係唔係只係 youtube 先得, 仲要有找到 param value 都得的.

附件

2007-7-15 12:24 AM

首先我們需要Embed(紅色框框)中的URL

URL就 param value 當中

Highlight左的就是 param value, 亦是我們所需的URL

加入Flash代碼(唔記得左Flash代碼點打的紅色框框中按鈕)

完成

本帖最近評分記錄
  • 賀一 威望 +5 精品文章 2007-7-16 01:03 AM
  • 賀一 古古 +30 精品文章 2007-7-16 01:03 AM
  • 賀一 貢獻 +5 精品文章 2007-7-16 01:03 AM

完作後, 就可以將影片嵌入, 如下:

HOHO, 希望可以幫到大家啦  :cool:

我又試0下先...

我將你的代碼copy發表新貼, 是可以的, 唔好用自己的小聰明按下禁用 Discuz!代碼

附件

2007-7-15 11:27 AM

不要按下紅色框框, Default 時係沒有按下的, 不要多手!

原來係咁......................thz   ;)

最大問題係唔夠權限...用唔到個功能

THX啊....
之前我一直搵緊fd教我....但係都冇人知...
e+終於知要點做~~超感謝~~

附件

2007-8-14 09:10 PM

最衰QOOS 無開 youtube代碼
複製內容到剪貼板
代碼:
  [youtube]  [/youtube]

其實qoos已經附加了 youtube link連結...此帖意義已經不大:)
從一介士卒力爭上游, 成為一位卓越的凡人.

新宿王子大飯店

優惠價:HK$998

原價:1,050

東京新宿華盛頓酒店

優惠價:HK$768

原價:1,018

新宿新城市酒店

優惠價:HK$778

原價:972

HUNDRED STAY Tokyo Shinjuku

優惠價:HK$861

原價:1,013

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,Qoos.com 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。Qoos.com 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。