最新帖子

最新回覆

辭職唔do..........>.<

引用:
原帖由 我係超級巨星 於 2009-10-8 05:16 PM 發表
世界永遠都唔公平的..我公司升職要合乎一個條件.就係在每月上司做的評估記錄表上,你上司填最好咁就有機會升職la(分最好,較好,一般,差,好差),但人事部又命令d上司及主管不可以填最好or 較好,人事部話填最好即係超人la ...
你唔係係X都旅行社做掛

點解當初大學畢業無7,500, 你都做???
當初的價錢係吾係你自已要求的???

仲少過我3 年前的第一份工.....

或者老闆就係唔鐘意你都未定呢! 唔一1你唔做得野, 就係唔合佢眼緣都會的.  炒你又好似太過份咪迫到你自己唔do囉, 敢就咩都唔使補比你啦~ 一舉二得, 睇開d個世界係敢的啦, 鬼叫自己唔係老細咩:)
緣份好似終於都黎搵到我啦!!

引用:
原帖由 F430 於 2009-9-16 12:12 PM 發表
做寫字樓係返工等收工架啦, 悶7到high咁,
成日坐係個寫字樓真係浪廢時間........最開心係出糧果日.,打後又係如事
快d出來做生意吧!
我都係返寫字樓格....我日日都忙到7彩WO....做錯小小野就比老細小一大獲....人工又唔高得戈7000..
明明6點收工...我日日都做到成7點先走得.......我都準備唔DO....

引用:
原帖由 幸運角 於 2009-10-10 10:34 PM 發表
點解當初大學畢業無7,500, 你都做???
當初的價錢係吾係你自已要求的???

仲少過我3 年前的第一份工.....
搵唔到野做嘛~~如果新黎的同我人工福利我都冇野好講。但唔係囉~~manager 成日話公司規定,但總公司係香港囉,佢係lazy唔肯幫我出口o者~~
而且又話公司有醫療卡比我,但等左大半年仲未有囉。

引用:
原帖由 ~熱帶魚~ 於 2009-10-11 10:09 PM 發表

我都係返寫字樓格....我日日都忙到7彩WO....做錯小小野就比老細小一大獲....人工又唔高得戈7000..
明明6點收工...我日日都做到成7點先走得.......我都準備唔DO.... ...
我都係七千,又唔係七萬,做到隻野咁。so wanna say goodbye to all of them~~~

引用:
原帖由 Zoffy 於 2009-10-10 12:09 PM 發表

加幾多 ????
佢一定留我,未必係我想要o既standard~~~

自問比其他同事努力,比佢地鬧我都照頂住,有時真係好灰有個咁o既manager~

呢下真係好過份...人工又高過你...連年假都比你多...返工又比你少....
條氣好唔順...大家都大學畢業....
我個人覺得澳大好過暨大....新黎果條友講野勁爆串lo...
佢係味有人事關係ar>...if yes...7500又唔係多wo...
直接唔好做...同佢講...佢有心留你...一定要比新人高lo...

引用:
原帖由 ^o^小小天使 於 2009-10-15 11:30 AM 發表
呢下真係好過份...人工又高過你...連年假都比你多...返工又比你少....
條氣好唔順...大家都大學畢業....
我個人覺得澳大好過暨大....新黎果條友講野勁爆串lo...
佢係味有人事關係ar>...if yes...7500又唔係多wo...
...
冇人事呀~~唔識ga~~不過佢好明顯玩野~~佢話我入職時經濟唔好,即使而家好番因為公司問題,係唔會加~~即使妳做得好好~~~

新黎果個仲要串我~~~冇錢先要留係澳門~~~
我話~~咁妳又番黎~~有錢女~~~

新宿王子大飯店

優惠價:HK$998

原價:1,050

東京新宿華盛頓酒店

優惠價:HK$768

原價:1,018

新宿新城市酒店

優惠價:HK$778

原價:972

HUNDRED STAY Tokyo Shinjuku

優惠價:HK$861

原價:1,013

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,Qoos.com 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。Qoos.com 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。