最新帖子

最新回覆

[聊天] 有冇遇過戈啲咁既同事都唔怕被炒?

有冇遇過戈啲咁既同事都唔怕被炒?

樓主

1May2008

2009-8-25 12:08 AM

追蹤

第一日返工就已經上網睇片對住個mon呆坐
比野佢做, 講完點做, 要做d咩, 轉過頭又再問, 唔會自己用個腦諗下先, commen sens都問
比左野佢做, 就走去上網, 你當我地白痴, 都算, 佢當埋老細白痴先抵死, 你估老世知唔知吖
做完唔會同你講佢做完, 佢會keep一輪, 扮仲做緊, 其實上網
做做下野上唔到網, 竟然好意思問你 "點解上唔到網"
佢自己上網唔做野而hang左機, 竟然問你 "hang左機點算"
d野趕住要完成, 老世唔係度, 竟然話 "我要上網, 唔做"
佢地自己做左d咩都唔知: 比A野佢做, 講明用A方法去完成; 比B野佢做, 講明用B方法去完成, 佢走去同你用返A方法去做
半個鐘去一次厠所, 係咪腎虧
返工遲到, 放工準時走人
好在係summer job, 唔洗對好耐, 好似請佢返黎食零食+上網咁

[ 本帖最後由 1May2008 於 2009-8-25 12:10 AM 編輯 ]

引用:
原帖由 可愛暴龍 於 2017-10-1 02:59 PM 發表
 樓主

1May2008

2009-8-25 12:08 AM

追蹤

第一日返工就已經上網睇片對住個mon呆坐
比野佢做, 講完點做, 要做d咩, 轉過頭又再問, 唔會自己用個腦諗下先, commen sens都問
比左野佢做, 就走去上網, 你當我地 ...
我見過態度咁串都唔會比人炒

只怪命運係咁慘

被發現返工做自己野,所以即日被炒
瀏覽次數2.7k         回覆數量32
laurainy
樓主
laurainy
2017-7-24 03:33 PM 追蹤#1
平時返工都會做自己野既,例如得閒睇下股、淘下寶咁,但我平時好醒既,知道我老闆好嚴,見到我地做私人野,就俾warning我地,所以我平時極小心,見到咩風吹草動就轉網頁。點知今日我又趁老闆行開左果陣睇下隻股,點知好衰唔衰,老闆突然行返轉頭,然後個證券行既死人網突然死機,結果當場斷正!我心諗,算,一封warning算數,點知老闆叫IT同事list晒我上網紀錄,結果中晒招,最後即日被炒

引用:
原帖由 可愛暴龍 於 2017-10-1 03:05 PM 發表
被發現返工做自己野,所以即日被炒
瀏覽次數2.7k         回覆數量32
laurainy
樓主
laurainy
2017-7-24 03:33 PM 追蹤#1
平時返工都會做自己野既,例如得閒睇下股、淘下寶咁,但我平時好醒既,知道我老闆好嚴,見到我地做私人野,就俾w ...
吊,有時冇嘢做太悶都偷雞上網
不過上完會del瀏覽記錄
就算Del咗,it高手都會有辦法check到
好撚驚佢會check

引用:
原帖由 可愛暴龍 於 2017-10-1 03:07 PM 發表

吊,有時冇嘢做太悶都偷雞上網
不過上完會del瀏覽記錄
就算Del咗,it高手都會有辦法check到
好撚驚佢會check
我扮工時係最興上網。
我上網揾啲資料好白痴喎

如何變漂亮
如何做有魅力女性
仲會開面書睇自己啲自拍照
如何變得受歡迎如何令男性愛上我
如何增強異性緣
戈啲囉

佢一check我死緊啦
咁on9

俾啲私隱好唔好

Check咗真係抵炒

受唔住誘惑太悶上網

回復 6# 可愛暴龍 的帖子

唔好自己嚇自己
應該冇check

我唔係一個勤奮既人
被炒原因啩
唔應該扮工架

要8小時冇時停做到半死先係好員工

我哩啲苦命人係咁

我知好多人都係返工成日上網扮工
講真

係初入職頭一,兩個月新人
多嘢學
同月頭計出糧

先好忙

其實邊有咁多嘢做

唔好再上啦
人地上得
我係唔上得

新宿王子大飯店

優惠價:HK$998

原價:1,050

東京新宿華盛頓酒店

優惠價:HK$768

原價:1,018

新宿新城市酒店

優惠價:HK$778

原價:972

HUNDRED STAY Tokyo Shinjuku

優惠價:HK$861

原價:1,013

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,Qoos.com 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。Qoos.com 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。