最新帖子

最新回覆

[聊天] 今日我個樣係咪好nice?

今日我個樣係咪好nice?

今日啲同事又同我講嘢了,
去厠所時隔離公司啲職員都同我講聲hello
平時唔會叫,反正又唔係同公司

之前仲係qoos講同事壞話話人杯葛我
唉,大撚劑,誤會咗人

係咪我今日個樣靚咗
冇咁樣衰?

可能知你準備唔做
臨別秋波,對你好d
本帖最近評分記錄
  • 隨想 古古 +50 我很贊同 2018-1-25 03:48 PM
未來的一切~~無法掌握
一切只是命運~~
所有的人和事...
終究都是一個"緣"字

nice!

瀨屎~OMG!
偶發性淫婦~!!  人妻多誘惑!

引用:
原帖由 積加-Zengar 於 2018-1-25 03:25 PM 發表
可能知你準備唔做
臨別秋波,對你好d
佢地可能知道我就快俾人炒
唔洗傳開曬吧
講真,份工我已經唔想做
冇咩所謂
可能有更好既出路

新年後裁員滾滾來
可能有我份

唉,我個人就厚面皮開既
等炒囉

吊,但下一份工唔知點揾
仆街啦

mlf8007

@2014-9-30 09:46 AM #4

引用:
原帖由 fshm 於 2014-9-30 07:16 AM 發表 
我上份工只返1個月就搵藉口說我做野慢左少少被炒,冇其他野做錯

可能做reference check 時再上份工的衰野比上份工知道左若每份工都這樣算唔算正常? 

好正常,份份做唔長係一個Pattern。 我試過請有問題既人,請鬼容易送鬼煩。

上一份話你做野慢,"慢"本身係死罪。如果公司靠"快"賺錢,你便是阻住地球轉。

但如果你是保安12小時,1皮野人工,你可以做紙版人。如果12K至14K,保安也要有質素,大隻識英文。

你份份工做唔長,一定有隱瞞我哋你獨特神功,例如,懶,慢,冇責任,吸收能力低,反應遲,詞不達意,冇學歷,冇自信,冇膽,冇常識,冇人事,冇主見,冇計謀,冇管理自己經驗,講野細聲,樣唔出眾,靈活性低,對事不對人(高層次是對人不對事)。。。等等

一定衰以上幾瓣,呃唔L到我!

其實我日日返工都有心理準備比人炒

我已經有一個大既新苗袋放係櫃桶

佢一炒我
我就好瀟灑咁執包伏走人

唔會on99咁慢慢執嘢咁肉酸

引用:
原帖由 漂亮暴龍 於 2018-1-26 12:40 PM 發表

佢一炒我
我就好瀟灑咁執包伏走人

我上一份就係咁
炒我
叫我簽名補糧又盛

我扮唔care
好輕鬆咁

又話我唔適合又盛
又話唔知同我合作
又話我好難溝通

我都答哦

仲表情輕鬆冇所謂咁款

我返埋位
已經一早準備好一大個萬寧袋走佬

咁瀟灑走佬先唔會比人睇唔起

唔通流馬尿吧弱智

到時比人唱衰你

引用:
原帖由 漂亮暴龍 於 2018-1-26 12:40 PM 發表

佢一炒我
我就好瀟灑咁執包伏走人

黎被人炒

就黎被人炒

4.9k

scottyam8scottyam8

2010-5-1 05:06 AM

揾工

GG

發短訊息 引用回覆 

只看該作者收藏回覆

JL0420JL0420

2010-5-1 10:17 AM

快 D 搵工啦 

GG

發短訊息 引用回覆 

只看該作者收藏回覆

Advertisement

SCROLL TO CONTINUE WITH CONTENT

ktywwktyww

2010-5-1 10:58 AM

原帖由 盒裝可口可樂 於 2010-4-30 07:56 PM 發表 
如果知道自己就黎被人炒, 但係D阿頭扮到若無其事, 好似無野咁, 咁應該用咩心情面對AR...好難受

我都試過你個case........ 仲要係我生日o個排知道, 點解我會知呢? 有一日有個女人打黎問野, 問請人既野, 佢講既野同我個post一樣, 我chok下佢講埋份工o係邊度登廣告, 率之比我check到佢原來請緊人, 仲要d職務係同我一樣添....

o個陣時已經同同事講左呢件事(當然係好fd o個d啦), 佢地都唔信, 仲話老細見你忙所以想請個人番黎幫你手o者, 你諗多左喇, 而且, 我生日o個排, 我個女上司仲請我食lunch添 (佢仲好戲呢~)

我仲為左呢件事, 喊左成晚添, 覺得生日時仲要比人炒, 覺得好sad, 同埋佢仲要o係度做戲

所以我係你既話, 就自己陰d陰d咁執番好自己d私人野先, 如果唔係一比封信你, 殺你一個措手不及

我o個陣唔得醒, 真係唔知咩事, 無事先執定野, 所以到佢比大信封我o個日, 要叫我bf特登由屯門出黎幫我拎野添呀 

個八佳女上司仲要講埋哂d單打說話, 仲係咁叫我, "妳可唔可以執野執快手d呀", 趕盡殺絕咁......
我o個陣時真係當場想小爆佢呀

衰在我當時真係唔知佢係咪真係炒我, 我淨係睇到個廣告, 同埋有人黎見工, 因為我地公司仲有空位淨, 加上我d同事又唔係好相信佢係炒我(我做左3年喇, 又勤力), 我真係唔知佢係咪真係請多個人黎做野, 所以咪無預早一早執定哂d野走囉.......

[ 本帖最後由 ktyww 於 2010-5-1 11:02 AM 編輯 ]

引用:
原帖由 漂亮暴龍 於 2018-1-26 12:51 PM 發表

黎被人炒

就黎被人炒

4.9k

scottyam8scottyam8

2010-5-1 05:06 AM

揾工

GG

發短訊息 引用回覆 

只看該作者收藏回覆

JL0420JL0420

2010-5-1 10:17 AM

快 D 搵工啦 

...
3年都炒?
應該唔會吧

多數係炒唔醒目新人

貪文件唔會難跟

引用:

佢一炒我
我就好瀟灑咁執包伏走人

吊,唔撚係呀
唔好咁大個膠袋咁肉酸

真係炒戈時
兩手空空走佬仲撚型棍呀,好撚瀟灑
而家逐少逐少攞嘢返屋企先

啲m巾唔好擺公司啦,攞返屋企
其實我都冇咩私人嘢

新宿王子大飯店

優惠價:HK$998

原價:1,050

東京新宿華盛頓酒店

優惠價:HK$768

原價:1,018

新宿新城市酒店

優惠價:HK$778

原價:972

HUNDRED STAY Tokyo Shinjuku

優惠價:HK$861

原價:1,013

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,Qoos.com 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。Qoos.com 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。
Javascript -->