最新帖子

最新回覆

[聊天] 珍惜唔睇樣的男人

珍惜唔睇樣的男人

http://www.beautyexchange.com.hk/..php?mod=viewthread&tid=658213&extra=&mobile=1&page=1

仆街
條link睇唔閪到

<Back

論壇 > Love

REPLY

12 / 2 頁下一頁

珍惜一個唔係只睇樣既男人

lassinare

註冊日期 2015-8-3
積分 34

View Blog

POST AT 2016-6-5 23:19

大家好, 見到大家成日係BE 分享自己既愛情...今日我都好想同大家分享我的好消息
就係.. 琴日我男朋友終於向我求婚了

我從小都係一個冇乜自信既女仔,...
因為細個讀書唔好, 皮膚差..到中學果陣D瘡爆到成面都係..
所以女仔FD都唔多過.. 加唔好話男仔
當時..用左好多方法.. 試個出面好多美容都冇用..
其實我已經好灰嫁LA...
每次出街..什麼落樓只係15MINS..我都一定要琴粉..
如果唔係..跟本唔感見人..
日子一日一日咁過.... 
雖然最後都搵到岩自己既治療方法.. 但係仲未好既時候..比我認識左佢
因為拍拖可以化妝.. 問題都唔大..
但直到有次我們要去旅行..
避唔到要落妝既問題
我都有同佢講我皮膚唔太好..問佢會唔會介意
佢話唔會... 我係D瘡位會好易紅既人.. 
好慶幸落左妝.. 佢真係冇介意.. 仲叫我唔好成日化妝~E家我見佢都越黎越頹了
如是姐..日復一日.. 有做PEEL 又有愛情滋潤
我皮膚已經好番..
亦都好感激當初佢並無嫌棄當時既我

所以..SIS.. 搵1個真係愛你..而唔留於表面既男人真係好重要嫁~

jadako

註冊日期 2016-5-17
積分 220

View Blog

POST AT 2016-6-5 23:34

恭喜你! 我都試過爛面,全面無一忽係滑,真係好唔開心,唔想出街,日日都喊,但係我男朋友都無嫌棄過我,仲日日話我點都係好靚,真係好感動!所以我好明白你感受,祝你地永遠都幸福!

蛋黃哥

註冊日期 2016-2-12
積分 486

View Blog

POST AT 2016-6-5 23:52

真心愛一個人就係咩情況下都會不離不棄,恭喜樓主已經搵到呢個人

嘉菲

註冊日期 2016-5-31
積分 28

View Blog

POST AT 2016-6-5 23:56

恭喜你呀,要找一個Mr. Right唔易!

WaterBerol

註冊日期 2016-3-13
積分 20

View Blog

POST AT 2016-6-6 03:14

恭喜您!and 同感

黐頭芒

註冊日期 2013-11-12
積分 38

View Blog

POST AT 2016-6-6 09:55

恭喜你! 相信你外表下一定有棵美麗既心,亦只有內在美才能真正留得住一個男人。以後都要有自信呀!加油

TTying

註冊日期 2016-3-16
積分 14

View Blog

POST AT 2016-6-6 10:34

祝樓主永遠幸福

yahappy

註冊日期 2014-5-6
積分 79

View Blog

POST AT 2016-6-6 10:39

恭喜你!

QC

註冊日期 2014-10-20
積分 80

View Blog

POST AT 2016-6-6 10:58

恭喜sis...搵一個會愛自己全部嘅男仔好難!仲難過搵恐龍...

cindytsyyui

註冊日期 2015-12-21
積分 6

View Blog

POST AT 2016-6-6 11:02

真心恭喜你!好替你開心呀!

SWEET HONEY LEMON

註冊日期 2016-2-5
積分 21

View Blog

POST AT 2016-6-6 11:02

SIS, 恭喜你搵到一個咁愛你的男朋友~

我好明白你的感受嫁, 因為我自己塊面都有缺憾....

我一出世左邊面就有一撻啡色的胎記, 細個果陣屋企人因為方便, 鍾意幫我剪短頭髮結果我的缺憾就曝露於人前, 果時返學成日都俾D賤咀男仔同學叫我做醜八怪, 我渡過左一個好唔開心的小學時期~

到中學果陣我堅持要留長頭髮, 因為可以用頭髮遮住個胎記, 但有時上PE堂要跑要跳有時都會怕遮唔到俾人見到, 真係好大壓力.....

直到宜家出嚟做野可以化妝, 我就一直都用化妝品遮掩住, 拍拖都唔敢俾男朋友見到素顏, 因為真係有男朋友嫌棄過我, 不過好彩我最後都遇到我未婚夫, 我同佢拍拖果陣鼓起勇氣俾佢睇我素顏, 結果佢竟然無嫌棄, 仲話呢個係我特別的地方, 係我同佢既小秘密, 得佢先知道 (因為平時我會化妝遮住, 所以宜家的朋友無人知道), 佢話佢好開心我將自己最真實的一面俾佢睇, 令佢覺得自己係我心目中一個重要的人~

所以, 我明白你的感受, 我好替你開心可以搵到一個真心愛自己, 而唔係只著重外表的人~

wing123455

註冊日期 2016-4-25
積分 10

View Blog

POST AT 2016-6-6 11:27

恭喜你呀!我都曾經經歷過一齊去旅行夜晚死都唔落妝既時期,好明白你既感受,衷心替你開心!

wawa1234

註冊日期 2016-1-8
積分 5

View Blog

POST AT 2016-6-6 11:33

恭喜樓主

mengcat

註冊日期 2016-5-23
積分 91

View Blog

POST AT 2016-6-6 12:30

我之前仲拍緊拖既時候 塊面都好嚴重 1撻撻咁 我男朋友都無嫌我 而家仲做埋老公 臨結婚前就好番啦

Applepiebb

註冊日期 2015-8-4
積分 105

View Blog

POST AT 2016-6-6 14:39

好幸福呀!!恭喜你呀!!
我皮膚都唔好,好油又成日爆瘡, 識我男友果陣 塊面都仲係一達達, 但佢都冇嫌過我! 而家仲陪我一齊去做facial添
化妝真係好傷皮膚!!特別係有瘡瘡添!

Black Black Angel

註冊日期 2015-2-4
積分 323

View Blog

POST AT 2016-6-6 16:29

真係好鄧你開心呀sis~~~
我都相信你係擁有一顆美麗純潔既心, 所以你未婚夫深深咁被你吸引~~
內在美, 始終都係勝過外在美! 
衷心祝福你同你未婚夫繼續幸福快樂!!!

無奈樣

註冊日期 2016-5-25
積分 50

View Blog

POST AT 2016-6-6 16:45

我當時都係爛面。記得第一次見佢屋企人。佢家姐食完飯竟然叫佢諗清楚係米要揾一個咁既女仔

jisan

註冊日期 2016-6-4
積分 67

View Blog

POST AT 2016-6-6 18:40

恭喜sis 揾到mr right. 希望可以幸福下去。

Q & K

註冊日期 2016-5-25
積分 37

View Blog

POST AT 2016-6-6 21:52

恭喜晒妳呀sis. 不過化妝真係好傷皮膚,如果真係冇乜必要既情況下都儘量唔好化太多,要俾d皮膚透吓氣,如果唔係就只會越黎越老同殘,我有個朋友就係咁...年齡與身體不相付,就算要化都唔好懶,一定要臨瞓前落清佢就最好…

卡樂bb

註冊日期 2016-2-9
積分 18

View Blog

POST AT 2016-6-7 01:13

我都係爆瘡皮膚唔好個陣識我宜家男朋友 佢都無因為我唔靚而嫌棄我 仲同我拍拖 因為我會化妝遮住 佢仲叫我唔好化咁多妝 我又鼓起勇氣素顏見佢 佢都無介意 宜家終於好返大部份啦 真心多謝我男朋友

12 / 2 頁下一頁