最新帖子

最新回覆

[討論] 新年利是

新年利是

聽阿麥lingling講
開工利是同有錢人利是唔好拆,可以沾其財氣有助財運

當初係2016年J2個big boys clus聽到佢咁講
因為本叔窮,於是我第二日開始儲起晒所有利是(九成九儲起,而且全部未開封)
但都係聚得好少財
最幸運都係六合彩中過4個字

幾時先可以聚多d
未來的一切~~無法掌握
一切只是命運~~
所有的人和事...
終究都是一個"緣"字

即係唔好拆
我聽日開工

我年廿六戈日收爐
有個分判老世
比利是我
我仲好賣口乖咁講
多謝老世
咁早派利是呀
佢仲shu唔好咁大聲

點知我收工拆咗
係一千蚊

引用:
原帖由 積加-Zengar 於 2018-2-21 09:17 PM 發表
聽阿麥lingling講
開工利是同有錢人利是唔好拆,可以沾其財氣有助財運

當初係2016年J2個big boys clus聽到佢咁講
因為本叔窮,於是我第二日開始儲起晒所有利是(九成九儲起,而且全部未開封)
但都係聚得好少財
最幸運都係 ...
即係草起佢就聚到財?
靈唔靈架

引用:
原帖由 漂亮暴龍 於 2018-2-21 09:39 PM 發表

即係草起佢就聚到財?
靈唔靈架
麥鈴鈴係咁講
未來的一切~~無法掌握
一切只是命運~~
所有的人和事...
終究都是一個"緣"字

係咪有些情況呢,梗係怪怪地,睇睇原黎後面又係有icon。
冇就話要喊,但係唔多都好喊,好過份下。

財神得一位,去試下「接財神」。-->若財位都唔知係麼東西,在哪,會唔會唔好搞咁多東西。
越捐越有。將所有利事,捐曬去。-->應該好難,可能又係好過份下,會唔捨得的,所以開頭那些東西係寫捐少少;都係唔捨得,捐少少少,一蚊都算。凡係著相就冇咁ok,但有好難唔著相,所以少少少都好過冇;若係冇著相的,少少少就算好多了;除了錢,仲有好多唔使用錢的佈施。
佛經文章大約咁寫:「唔係真係冇錢,唔好話自己冇錢」,會越黎越那樣。-->但又唔可能,話自己有錢,就意味會有錢了。
其他就唔知,但係其他文章係咁寫:「命裡有時終須有,命裡無時莫強求。」-->好多的醒世名句,都係呢d比較像安慰劑。

其實我都好像聽過下,係過開年先拆的,但係唔知係咁解。

原來世上仲有咁多_ 智者!

引用:
原帖由 軒仔 於 2018-2-22 04:10 AM 發表
原來世上仲有咁多_ 智者!
寧可信其有...
當儲起佢囉
未來的一切~~無法掌握
一切只是命運~~
所有的人和事...
終究都是一個"緣"字

今日返工收到好多有錢人利是

咁幾時先拆得呀?

引用:
原帖由 漂亮暴龍 於 2018-2-22 12:52 PM 發表

咁幾時先拆得呀?
我一個月只用300元
戈啲利是拆出嚟分分鐘係我兩,三個月既零用錢

可能有老世闊佬封1000元

好心急

引用:
原帖由 漂亮暴龍 於 2018-2-22 12:52 PM 發表

咁幾時先拆得呀?
我一個月只用300元
戈啲利是拆出嚟分分鐘係我兩,三個月既零用錢

可能有老世闊佬封1000元

好心急

新宿王子大飯店

優惠價:HK$998

原價:1,050

東京新宿華盛頓酒店

優惠價:HK$768

原價:1,018

新宿新城市酒店

優惠價:HK$778

原價:972

HUNDRED STAY Tokyo Shinjuku

優惠價:HK$861

原價:1,013

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,Qoos.com 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。Qoos.com 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。
Javascript -->