最新帖子

最新回覆

[聊天] 我而家既願望係希望變得有自信醒目識執生

我而家既願望係希望變得有自信醒目識執生

我以前小學次次生日都希望變靚女
咁當然哩個願望只係實現咗好短時間
咁而家既願望當然希望份人有急才識執生
其實我知好多人都睇唔起我,覺得我冇用
因為見我駝背冇自信又蠢蠢地

其實我知因為我個人唔識執生,比人炒過好多份工

識執生都係工作能力之一嚟

根本好多打工仔都係老世背後偷懶
老世嚟了就扮勤力

我自己都係咁
但我個人往往唔識執生唔醒目
成日係老世面前做錯嘢

人地做錯嘢唔會比老世知,佢地會識得好快執生搞掂佢

引用:
原帖由 可愛暴龍 於 2018-5-27 11:26 PM 發表
其實我知因為我個人唔識執生,比人炒過好多份工

識執生都係工作能力之一嚟

根本好多打工仔都係老世背後偷懶
老世嚟了就扮勤力

我自己都係咁
但我個人往往唔識執生唔醒目
成日係老世面前做錯嘢

人地做錯嘢 ...
總之人蠢冇藥醫

仲有到而家26歲,都有人問我
哩個係咪你第一份工?

其實哩句,我聽得出係暗嘲暗串

而家都唔年輕

到3,40歲人仲比人問你第一份工呀
?到時真係好瘀。
冇尊嚴

其實睇我研究photoshop學每樣嘢都係好蠢
學得好慢

如果有心學識佢,都係比人用多好多倍時間

我真係唔知執生哩啲每次新鮮既嘢點訓練到

希望改成願望,希望上天幫吓我

其實好多謝上天
幫我實現咗好多願望
可能真係有吸引力法則定律
當你好想好想得到一樣嘢
你就會成真

其實我咁耐以來冇拖拍,其實我自己個心唔多著緊
只係扮毒撚扮可憐叫春覺得好玩
並唔係上心,所以一直冇拖拍

你有幾多願望係實現到?

引用:
原帖由 可愛暴龍 於 2018-5-27 11:33 PM 發表
其實睇我研究photoshop學每樣嘢都係好蠢
學得好慢

如果有心學識佢,都係比人用多好多倍時間

我真係唔知執生哩啲每次新鮮既嘢點訓練到

希望改成願望,希望上天幫吓我

其實好多謝上天
幫我實現咗好多願望
可能真係有吸 ...
點解我想中三千萬
個天唔理我
未來的一切~~無法掌握
一切只是命運~~
所有的人和事...
終究都是一個"緣"字

引用:
原帖由 藍星恐慌 於 2018-5-28 09:12 AM 發表
你有幾多願望係實現到?
可能我個人知足,都係一啲好平凡好少少既願望

1.我希望可以大學畢業
2.大學讀到心理學
3.希望人工有一萬蚊,唔好得戈幾千蚊
4.希望可以揾到有意義既工作,係啲服務社會既機構,做個有糧出既義工
5.希望臭狐消失
6.希望份工過到試用期唔好比人炒(上一份)
等等好多小小既願望

咁當然我都有踏出第一步嚟改變
首先我要報名考大學啦
我要試吓報名哩個科糸啦
我要sd cv先得
我要做好份工先得
同埋大學畢業仲揾幾千蚊唔過一萬人工唔正常吧,雖然我智商程度冇大學程度

咁當然,我唔係話勤力既人,當中可能夾雜住lucky
同埋強烈既信念,而去肯作出改變所以實現咗
無論成功與否,都要作出嘗試,踏出第一步

其實我願望仲有想讀到碩士,做專業人士
有錢過馬雲,
人工希望有3,4萬
但連我都唔相信自己可以做到
冇咗個信念,所以實現唔到

https://youtu.be/EQJ_4YtPUVA

如果發白日夢係work既,賭場一早就全部破產啦,,,,,,,,,,,,,囧

引用:
原帖由 可愛暴龍 於 2018-5-28 10:25 發表

可能我個人知足,都係一啲好平凡好少少既願望

1.我希望可以大學畢業
2.大學讀到心理學
3.希望人工有一萬蚊,唔好得戈幾千蚊
4.希望可以揾到有意義既工作,係啲服務社會既機構,做個有糧出既義工
5.希望臭狐消失
6.希望 ...
能實現既就唔叫「夢想」,,,,,,,,,係「計劃」

新宿王子大飯店

優惠價:HK$998

原價:1,050

東京新宿華盛頓酒店

優惠價:HK$768

原價:1,018

新宿新城市酒店

優惠價:HK$778

原價:972

HUNDRED STAY Tokyo Shinjuku

優惠價:HK$861

原價:1,013

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,Qoos.com 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。Qoos.com 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。
Javascript -->