最新帖子

最新回覆

[聊天] 發現揾工唔好懶係揾啲有興趣既工

發現揾工唔好懶係揾啲有興趣既工

興咩撚趣

人工ok,為錢咪算

仲有揾啲懶係幫人既工
入到去做,唔係戈回事
好多嘢限制住,唔係咁做架,唔係咁做架
由好想幫人就變到好多限制住
慢慢就磨滅興趣

有心幫人,幾時都幫到
我就冇咁有愛心啦

係咁有愛心
唔好出糧呀笨

啲社工,心理,大學讀完出嚟咪又係為份糧
試吓唔出糧比佢地,睇吓有冇人濕你?

係啦,向現實低頭啦,,,,

興趣哥d留返俾d富二代做,一早諗清楚咪幾好。。。。。。。。。。。。。

好似設計咁

明明設計得好靚會比人ban到一文不值

興趣哩啲嘢唔好應用係工作上

會少咗好多發揮空間

引用:
原帖由 可愛暴龍 於 2018-7-7 11:23 PM 發表
好似設計咁

明明設計得好靚會比人ban到一文不值

興趣哩啲嘢唔好應用係工作上

會少咗好多發揮空間
然後懷疑自己

你有自己性格都幾吸引 同你一齊吾驚悶 日日新鮮日日甘
唔好中意我
中意我 我就好想離開佢

引用:
原帖由 可愛暴龍 於 2018-7-7 09:15 PM 發表
興咩撚趣

人工ok,為錢咪算

仲有揾啲懶係幫人既工
入到去做,唔係戈回事
好多嘢限制住,唔係咁做架,唔係咁做架
由好想幫人就變到好多限制住
慢慢就磨滅興趣

有心幫人,幾時都幫到
我就冇咁有愛心啦

係咁有愛心
唔好出糧 ...
再講興趣都要食飯
你咁講,所有專業人仕都係一樣

工作上有限制某程度係保障公司同你自己
你要突破個限制,分分鐘唔只自己領野,仲累埋人
未來的一切~~無法掌握
一切只是命運~~
所有的人和事...
終究都是一個"緣"字

未來的一切~~無法掌握
一切只是命運~~
所有的人和事...
終究都是一個"緣"字

引用:
原帖由 ︴風月﹏。 於 2018-7-7 23:42 發表
你有自己性格都幾吸引 同你一齊吾驚悶 日日新鮮日日甘
相親囉,,,,,,,,人地仲係single ga。。。。

引用:
原帖由 積加-Zengar 於 2018-7-8 10:37 發表
呢張圖啱你,慢慢參透

https://hk.news.yahoo.com/%E6%97 ... 6%E7%94%B1-02352315 ...
我好懷疑自己算唔算「專業」,,,,,,,,,,自問都無乜其他技能了

引用:
原帖由 積加-Zengar 於 2018-7-8 10:37 AM 發表
呢張圖啱你,慢慢參透

https://hk.news.yahoo.com/%E6%97 ... 6%E7%94%B1-02352315 ...
為錢啫

新宿王子大飯店

優惠價:HK$998

原價:1,050

東京新宿華盛頓酒店

優惠價:HK$768

原價:1,018

新宿新城市酒店

優惠價:HK$778

原價:972

HUNDRED STAY Tokyo Shinjuku

優惠價:HK$861

原價:1,013

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,Qoos.com 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。Qoos.com 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。
Javascript -->