最新帖子

最新回覆

京都夜總會大火

京都夜總會大火

聽老人家講, 好似係五十年代的事啦~

(Dracula按:有會員反映標題有誤,故修正之。因新中央酒店在對面馬路,並未受波及。)

[ Last edited by Dracula on 2004-10-17 at 06:45 PM ]

但係記憶所及...九十年代都有一鑊...

我記得我細過親眼係電視見住個個男人挑生個時....爬左出窗到...電視仲要係直播..跟住全澳門既人睇住佢因為窗框太熱...縮手..跟住跌死左....
呢件事仲搞到消房局比人鬧足幾日架...
個男人好慘...好陰.公..
我諗我細個既事唔會係五十年代既事卦....

聽講戈度附近間金池餐廳d員工成日話每當下雨天就會見到有人係窗口揮手
[url=http://www.friendster.com/morgiana][u][b][color=#ff009a]Can you take me higher ?? To a place with golden trees[/color][/b][/u][/url]

引用:
原文由 〞∼Miwako.★ 在 2004-7-1 02:11 AM 發表:
聽講戈度附近間金池餐廳d員工成日話每當下雨天就會見到有人係窗口揮手
下.........唔係咁邪ar fa~~~~~~
[b][color=#a30000] 〝﹏I'm just a kid ㄖ.. and life is a nightmare ><|||     ∠I'm just a kid,╭。I know that its 『not fair』 ╳ |[◤... ..Nobody cares, cause I'm alone and the world is→ ~~= having more FUN than me !!! ?? [/color][/b]

引用:
原文由 BelaBonita 在 2004-7-1 02:04 AM 發表:
我記得我細過親眼係電視見住個個男人挑生個時....爬左出窗到...電視仲要係直播..跟住全澳門既人睇住佢因為窗框太熱...縮手..跟住跌死左....
呢件事仲搞到消房局比人鬧足幾日架...
個男人好慘...好陰.公..
我諗 ...
呢單係永亨銀行總行大廈頂樓, 唔係新中央!

引用:
原文由 uncle in 在 2004-7-1 02:17 PM 發表:

原來係咁.......記錯添...
不過 真係仲幾瀝瀝在目架....

引用:
原文由 珮珊 在 2004-7-2 01:01 AM 發表:
永亨銀行總行大廈隔咗成十年先大翻新.
個頂樓當年好似係夜總會,事發嗰日仲要係重陽節!
大概係90年代初?翵?啩
呢單就係當年既"京都大火"!!!

引用:
原文由 uncle in 在 2004-7-1 02:17 PM 發表:

以前有間金冠酒樓,很有名氣的

引用:
原文由 bob_bei 在 2004-7-1 09:17 發表:

'\咁誇張
我未聽過喎
戈頭d老街坊好多都知
知ge意思係知金池d人咁講
[url=http://www.friendster.com/morgiana][u][b][color=#ff009a]Can you take me higher ?? To a place with golden trees[/color][/b][/u][/url]

新宿王子大飯店

優惠價:HK$998

原價:1,050

東京新宿華盛頓酒店

優惠價:HK$768

原價:1,018

新宿新城市酒店

優惠價:HK$778

原價:972

HUNDRED STAY Tokyo Shinjuku

優惠價:HK$861

原價:1,013

重要聲明:本網站討論區內容是以即時上載留言的方式運作,Qoos.com 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,應自行判斷內容之真實性。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。Qoos.com 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的內容,敬請自律。
Javascript -->